Laden Evenementen

Vervolgcursus Groepsschematherapie – Fasegerichte GST voor Cluster C Persoonlijkheidsstoornissen

10 oktober 2024 / 10:00 - 29 november 2024 / 17:15

€1,095.00

Gegevens

Begin:
10 oktober 2024 / 10:00
Einde:
29 november 2024 / 17:15
Kosten:
€1,095.00
Evenement Tags:

Organisator

Academie voor Schematherapie
Telefoon:
043-303 06 29
E-mail:
info@academievoorschematherapie.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Maastricht
Porseleinstraat 1
Maastricht, 6216 BP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
043-303 06 29
Bekijk de site van Locatie

Denk

Werken met fases. Doelgericht aan de slag gaan. Kaderen van het therapeutisch proces met doelen en evaluaties. Geef richting aan je houding als therapeut. Begrijp waarom veranderen bij deze doelgroep een  meer frustrerende ervaring wordt dan verwacht. Begrijp welke ontwikkelingsbehoefte centraal staat. Help jezelf, de cliënt en de groep groeien.

Voel

Kleine groepen met maximaal 14 cursisten. Persoonlijke aandacht van twee docenten, waarvan altijd één dramatherapeut. Voel je veilig in de groep, zodat je jezelf durft te zijn en je stempel kunt drukken op de excessieve angst, controle of remming die je tegen gaat komen bij deze cliënten.

Doe

Vol met ervaringsgerichte oefeningen. Leren in en met de groep. Vanaf het begin de toon zetten. Vermijding te doorbreken. Uitvinden wat is jouw manier om je emotionele kant meer en strategisch in te zetten. Begrijpen, veilig genoeg maken, maar ook steeds iets meer de druk opvoeren. Zoeken naar de optimale tolerantie balans. Eng, en dan toch ook samen lachen. Leren tijdig de verantwoordelijkheid voor veranderen uit handen te geven.

Doelgroep

Hulpverleners die werken met groepsschematherapie en een basisopleiding hebben genoten op het gebied van Schematherapie.

Basispsychologen, orthopedagogen en HBO-ers anders dan een vaktherapeut, mogen alleen deelnemen als zij nauw samenwerken met geregistreerde schematherapeuten en kunnen geen aanspraak maken op de punten van een “VGCT vervolgcursus” accreditatie (zie accreditatievoorschriften op website www.VGCT.nl)

Accreditatie

VST: 25 punten
VGCt nascholing: 25 punten
FGzPt: 30 punten
Register Vaktherapie: wordt opnieuw aangevraagd, tot nu toe geaccrediteerd voor ± 40 punten

Docenten

Elke cursusdag wordt gegeven door twee docenten. Steeds een combinatie tussen een klinisch psycholoog/psychotherapeut en een vaktherapeut.
Docenten dag 1 en 2: Rosi Reubsaet en Judith Hollands
Docenten dag 3 en 4: Guido Sijbers en Judith Vanhommerig

Locatie

Maastricht, Porseleinstraat 1

Data

10 & 11 oktober en 28 & 29 november 2024

Prijs

€ 1095,00

Laat je inspireren

Het boek van Rosi Reubsaet over werken met fases heet: Schematherapie. Werken met fases in de klinische praktijk. Uitgegeven door Bohn Stafleu van Loghum.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
FGST cluster C
1,095.00
14 beschikbaar