Laden Evenementen

2 daagse supplementaire cursus Schematherapie voor Adolescenten en Jong Volwassenen (12 uur)

16 december 2024 / 10:00 - 17 december 2024 / 17:15

Gegevens

Begin:
16 december 2024 / 10:00
Einde:
17 december 2024 / 17:15

Locatie

Eindhoven
Eindhoven,Nederland

Organisator

Academie voor Schematherapie
Telefoon
043-303 06 29
E-mail
info@academievoorschematherapie.nl
Bekijk de site van Organisator

Denk

Maak in 2 dagen kennis met schematherapie, in een taal die aansluit bij jongeren. Diagnostiek en casusconceptualisatie van complexe patronen, meestal nog volop in ontwikkeling. Hanteren van de therapeutische relatie binnen het werken met systemen en loyaliteiten. Cognitieve, experiëntiële en gedragsmatige technieken.

Voel

Kleine groepen van maximaal 14 cursisten met persoonlijke aandacht. Vertrouwd en veilig. Wees niet bang om (beperkt) zelf te ervaren en iets in te brengen. Ervaar de kern van schematherapie. Maak contact met basisbehoeftes. Leer deze gebruiken in de behandeling en de relatie.

Doe

Actief ervaren en toepassen. Uit de stoel. Aan de slag met twee docenten. Niet kijken naar filmpjes maar samen doen en leren in de ruimte. Start met verbinden, richting geven en begrenzen. Bereid je voor op een therapie waarin je samen met je cliënt én cliëntsysteem actief kunt zijn.

Doelgroep

Hulpverleners die de basiscursus volwassenen hebben gevolgd en geïnteresseerd zijn om zich verder te verdiepen in schematherapie en werken met adolescenten met (dreigende) persoonlijkheidsproblematiek en/of hardnekkige stemmings- en angststoornissen.

Vooropleiding

Mensen met een BIG-registratie als GZ-psycholoog, Orthopedagoog Generalist, Psychotherapeut, Klinisch Psycholoog of Psychiater, leden van specialistische verenigingen of vaktherapeuten (FVB), die werken met cliënten met (bedreigde) persoonlijkheidsproblematiek of hardnekkige klachten, kunnen deelnemen aan deze cursussen. Ook degenen die in opleiding zijn tot deze registraties kunnen deelnemen. Een voorwaarde voor deelname is het hebben van voldoende klinische vaardigheden in het werken met deze doelgroep om de cursus met succes te kunnen volbrengen. Basispsychologen, orthopedagogen en HBO-ers anders dan een vaktherapeut mogen alleen deelnemen als zij nauw samenwerken met geregistreerde schematherapeuten.

Accreditatie

VSt heraccreditatie:
VGCT nascholing:
FGzPt:
NIP K&J:
Allen onder voorbehoud van goedkeuring van de aanvraag. In het verleden zijn onze aanvragen steeds gehonoreerd.

Docenten

Nina Verduijn, Manon Vincken

Locatie en datum

Eindhoven
Gepland najaar 2024
Data volgen binnenkort

Prijs

€ 302,50